ah.nl

Over Stichting AH Erfgoed

Geen heden zonder verleden
 
 
Missie en strategie
 
Missie: Stichting AH Erfgoed staat voor de conservering van het rijke verleden van Albert Heijn, en het levend en toegankelijk maken voor geïnteresseerden.

Strategie: Stichting AH Erfgoed draagt haar missie uit door het gericht verzamelen van objecten, documenten, beelddragers en verhalen die kenmerkend zijn voor het winkelbedrijf, en het zorgvuldig behouden daarvan voor huidige en toekomstige generaties. Daarnaast maakt de Stichting deze verzamelingen toegankelijk onder andere via deze website.
  
Stichting AH Erfgoed bestaat uit het historisch archief museum in de AholdDelhaize Coffee Company in Zaandam, en de Museumwinkel op de Zaanse Schans in Zaandam.

In het historisch archief museum werken vele vrijwilligers. Van half september tot half mei mei zijn zij 2 dagen in de week bezig met het erfgoed, om deze op een goede en enthousiaste manier te documenteren, registreren en digitaliseren. Ook geven zij rondleidingen aan (oud) Albert Heijn medewerkers, (oud) medewerkers van AholdDelhaize en, op aanvraag, voor andere groepen van minimaal 5 en maximaal 20 personen, die belangstelling hebben voor het Erfgoed.
 
In de museumwinkel op de Zaanse Schans (sinds 1967) werken vrijwilligers die in het lange zomerseizoen, van maart tot november, met veel plezier toeristen ontvangen in het eerste winkeltje van Albert Heijn. In 2016 hebben zij ruim 150.000 gasten mogen begroeten.
 
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze site of over onze Stichting, dan kunt ons mailen door te klikken op het mailadres onderaan deze pagina.