ah.nl

Van eerste winkel in Oostzaan tot museumwinkel op de Zaanse Schans

  1. Onze bekendste winkel 'filiaal 1887', het jaar waarin wij zijn opgericht, staat nu op de Zaanse Schans 

 

 

De Zaanse Schans is een woon-/ werkgebied, waar de 18e en 19e eeuw herleven. Diverse ambachten uit de Zaanstreek zijn in originele gebouwen herplaatst naar dit gebied. Zo vind je er een kaasmaker, molens, bakkerij, tingieterij en natuurlijk Albert Heijn. In onze Museumwinkel verwelkomen we ieder jaar meer dan 200.000 bezoekers. De Zaanse Schans is een openluchtmuseum en de op drie na grootste toeristische trekpleister van Nederland. Jaarlijks zorgen onze vrijwilligers er vanaf maart voor dat de winkel openblijft.  

 

 

Ambachten


Op 23 mei 1967 openden we onze museumwinkel op de Zaanse Schans, met daarin het originele interieur en inrichting, zoals de eerste kassa, voorraadpotten en nog veel meer, van onze eerste kruidenierswinkel in Oostzaan. De buitenkant van de winkel heeft meneer Heijn (Ab) naar de Zaanse Schans laten verhuizen en was een kruidenierswinkel gevestigd op de Oostzijde in Zaandam.  


In onze
Museumwinkel worden diverse objecten tentoongesteld uit onze rijke historie. Bijvoorbeeld de toonbank waar Albert Heijn zelf nog achter heeft staan werken. In de winkel worden producten tentoongesteld en kun je kruidenierswaren, oudhollands snoep en posters kopen. 
 

 

Albert en Neeltje voor de winkel in Oostzaan
Albert en Neeltje voor de winkel in Oostzaan

 

 

In onze weblog Albert Heijn Museumwinkel op de Zaanse Schans kun je meer lezen over het winkeltje. Of kom gewoon eens langs!