ah.nl

Introductie van onze Bonuskaart

In 1998 introduceerden we de Bonuskaart. Klanten konden vanaf dit moment een gratis Bonuskaart aanvragen, waarmee ze van aanbiedingen konden profiteren. Vandaag maken onze klanten nog steeds volop gebruik van de Bonuskaart die door de jaren heen verschillende ontwikkelingen heeft doorgemaakt.  

 

Helemaal zelf hebben wij de Bonuskaart niet bedacht, want een zusterketen in Amerika had de primeur. De introductie was direct een groot succes en al snel kleurden vele sleutelbossen blauw in Nederland. Als extra service hadden we een sleutelservice. Hierbij werden gevonden sleutelbossen opgestuurd naar ons antwoordnummer en stuurden wij ze weer door naar de klant. De postkamer had er een serieuze taak bij! 

 

 

AH Geldzaken 
In 2001 werd AH Geldzaken gelanceerd. Hiermee werd er een bankrekening gekoppeld aan je Bonuskaart en werd het mogelijk om je Bonuskorting, emballage of het totaalbedrag op je kassabon af te ronden. Dit werd vervolgens naar je spaarrekening gestort. In de winkel stond een zuil waarmee je geld kon opnemen. 

De anonieme Bonuskaart is in 2013 vervangen door de persoonlijke Bonuskaart. Met deze vernieuwde kaart kunnen klanten profiteren van persoonlijke aanbiedingen. De aanbiedingen werden via coupons eerst per post verstuurd, maar inmiddels krijgen klanten wekelijks in de AH-app 5 persoonlijke Bonus Box- aanbiedingen, gebaseerd op hun specifieke koopgedrag. Koop je elke week een fles sinaasappelsap en een pakje kauwgum? Dan is de kans groot dat deze producten in jouw Bonus Box komen te staan. Zo heb je altijd een van je favoriete producten in de aanbieding!   

 

Sinds 2018 kun je jouw Bonuskaart ook toevoegen aan jouw profiel. Zo heb je in de AH-app altijd jouw Bonuskaart op zak. Heb je je Bonuskaart toegevoegd? Dan kun je vanaf 2020 ook digitaal sparen voor Albert Heijn-koopzegels. Scan je persoonlijke Bonuskaart in de winkel of plaats een online bestelling en je zegels worden automatisch toegevoegd aan je digitale spaarkaart in de app.   

 

Kortom, de Bonuskaart heeft sinds 1998 veel ontwikkelingen doorgemaakt: van een ‘simpele’ klantenkaart, naar een Bonuskaart vol gemak en vele voordelen voor onze klant.